LJUDJE KOT SREDSTVA Izkoriščanje v osebnih odnosih

LJUDJE KOT SREDSTVA Izkoriščanje v osebnih odnosih

LOGAR TEA

LOGAR TEA-LJUDJE KOT SREDSTVA Izkoriščanje v osebnih odnosih
Založba: Založba Krtina
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 22,00€
Količina:  

Tea Logar se v knjigi Ljudje kot sredstva posveča filozofski analizi koncepta izkoriščanja v osebnih in intimnih odnosih, pri čemer opozarja, da definicija koncepta izkoriščanja ostaja nejasna in izmuzljiva kljub njeni pogosti rabi v filozofski literaturi. V pričujočem delu predstavi natančen in kritičen pregled obstoječih teorij izkoriščanja z zaključkom, da nobena od njih ne da zadovoljivega odgovora na vprašanja, kaj je izkoriščanje, katere so njegove bistvene značilnosti in kaj ga dela moralno spornega.
Knjiga je za razumevanje in problematiziranje izkoriščanja relevantna ne le s filozofskega vidika, temveč je pomembna tudi za širše področje humanistike in družboslovja, saj odpira možnost, da na izkoriščanje prenehamo gledati zgolj kot na funkcijo nepravične delitve dobička in dobrin. S tem, ko pod koncept izkoriščanja zajamemo tudi sporno izrabljanje tistih, s katerimi smo v osebnih in intimnih razmerjih, si zagotovimo možnost za razumevanje izkoriščanja v širšem (in ne zgolj ekonomskem) smislu, s tem pa ustvarimo boljšo podlago za enotno teorijo izkoriščanja.

Tea Logar je doktorica filozofije, ki preučuje različne teme s področij bioetike in nevroetike. Ukvarja se predvsem z etičnimi izzivi medicinskega in kognitivnega izboljševanja ter reprodukcijskih tehnologij.

Dodatni opis mehka vezava, 175 strani
Leto izdaje 2012
ISBN/ISSN 9612600556
Posebna ponudba

Vsa Posebna ponudba
©Copyright 2012. Powered by Open Cart
KIBLA