MARIBORSKE ŠIROKO ZAPRTE OČI

ALEKSANDRA KOSTIČ

ALEKSANDRA KOSTIČ-MARIBORSKE ŠIROKO ZAPRTE OČI
Založba: TOX
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 10,00€
Količina:  

V okviru Kibline založniške znamke TOX je izšel romantični vodnik po Mariboru z naslovom Mariborske široko zaprte oči avtorice Aleksandre Kostič.  Knjiga je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Odlomek iz uvodnika:
»Kot so romantiki 18. stoletja negovali subjektivni pogled na svet in svobodo duha, se navduševali nad razvalinami preteklosti in mogočnostjo narave, tako se ta subjektivni besedni in fotografski zapis navdihuje z različnimi konteksti časa, zgodbami, dokumenti in objekti v mariborskem naravnem in urbanem prostoru. S pogledi nazaj se poskuša soočiti s sedanjostjo in nekaterimi možnimi izhodi v prihodnost. Romantična praznina mestnih ostankov in degradiranih območij nudi obilo novih možnosti.
Pričujoči vodnik ne prikazuje vseh vidikov mesta Maribor. Po eni strani niza obstoječe kulturne, umetniške, rekreacijske, ekološke in druge značilnosti in potenciale, po drugi ponovno odkriva pozabljene objekte v zasledovanju uspešnih in neuspešnih revitalizacijskih poskusov nekaterih mestnih četrti, trgov, dvorišč, ulic, uličic, zgradb, poti in naravnih ambientov v tem slovenskem mestu z burno lokalno zgodovino. V jedru Evrope, na meji med germanskim in slovanskim prostorom, pod diktati hitro menjavajočih se ideologij, v nizu gospodarskih vzponov in padcev ter naravnih in političnih nesreč, v nenehnem pretoku ljudi različnih izvorov, sodobni Mariborčani še vedno iščejo svojo identiteto in poti preživetja«


Aleksandra Kostič

Dodatni opis mehka vezava, 154 strani
Leto izdaje 2013
ISBN/ISSN 9616304320
Posebna ponudba

Vsa Posebna ponudba
©Copyright 2012. Powered by Open Cart
KIBLA