OBAMA. ZGODOVINSKA POT

Skupina avtorjev (New York Times)

Skupina avtorjev (New York Times)-OBAMA. ZGODOVINSKA POT
Založba: Sanje
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 3,00€
Količina:  

Reprezentativna knjiga velikega formata, ki so jo pripravili sodelavci velikega ameriškega časopisa The New York Times, nam predstavlja edinstveno kariero afroameriškega politika Baracka Obame, ki se je iz skromnih razmer prebil prav na vrh, do položaja predsednika Združeni držav Amerike. Njena glavna značilnost in obenem odlika je uravnotežena zmes vodilnega besedila, ki nas popelje skozi obdobja Obamove življenjske poti in politične kariere, obogatenega z živimi orisi nekaterih dogodkov in oseb, ter poglobljenih komentarjev o postajah te poti in analiz težavnih nalog nove administracije, ki so jih napisali znani ameriški novinarji in strokovnjaki, med drugim Nobelov nagrajenec Paul Krugman. Dokumentarno vrednost knjigi dajejo objavljeni najpomembnejši Obamovi govori in cel kup izvrstnih fotografij, ki nam približajo Baracka Obamo kot človeka in nam odkrivajo sijaj in napore, s katerimi se srečuje ameriški politik, ki meri na najvišje položaje v državi.

Za slovenskega bralca ta lepa knjiga ni zanimiva samo kot pričevanje o meteornem vzponu Baracka Obame, izjemne politične osebnosti, kakršne Amerika ni imela vse od Johna F. Kennedyja, ampak tudi kot bogat vir informacij o posebnostih ameriškega političnega življenja, ki ga pri nas še vedno ne poznamo dovolj. 

Razkošna monografija The New York Timesa, kar šestindevetdesetkratnega Pulitzerjevega prvonagrajenca s področja časnikarstva, je venec osupljivih podob in poglobljenega novinarskega dela. Stotinam fotografij slovitih mojstrov, kot so Doug Mills, Damon Winter in Ozier Muhammad, ob bok stopijo portreti izpod umetelnih rok Kare Walker, Elizabeth Peyton, Yana Pei-Minga, Kurta Kauperja in Berryja Blitta. Ta prvovrstni monografski mejnik, ki v svoje jedro vpenja predsednikove najvidnejše govore, edinstveno razsijejo še komentarji prodornih peres Davida Brooksa, Rogerja Cohena, Gail Collins, Maureen Dowd, Thomasa L. Friedmana, Boba Herberta, Nicholasa D. Kristofa, Paula Krugmana in Franka Richa.

Dodatni opis trda vezava, 240 strani
Leto izdaje 2009
ISBN/ISSN 96192533359
Posebna ponudba

Vsa Posebna ponudba
©Copyright 2012. Powered by Open Cart
KIBLA