ANARHIJA VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA - Zapiski o anarhizmu in njegovih pozabljenih pritokih

ANARHIJA VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA - Zapiski o anarhizmu in njegovih pozabljenih pritokih

Žiga Vodovnik

Žiga Vodovnik-ANARHIJA VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA - Zapiski o anarhizmu in njegovih pozabljenih pritokih
Založba: Založba Sophia
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 12,00€
Količina:  

Žiga Vodovnik se v svoji analizi loti prevladujočih predstav in političnih diskvalifikacij anarhizma. Anarhija vsakdanjega življenja opisuje bogato zgodovino anarhizma, njegove pritoke in sotočja ter številna pozabljena poglavja anarhije vsakdanjega življenja. Obenem se avtor spopada z nerazumevanjem bistva anarhizma, zaradi katerega ga pogosto še vedno iščemo na mestih, kjer je najmanjša možnost, da ga bomo tudi našli. Avtor v knjigi ugotavlja, da je mreža anarhističnih kolektivov ob koncu 19. stoletja predstavljala sploh prvo globalno protisistemsko gibanje in hkrati sam center revolucionarnega vrenja, danes pa anarhizem ni zgolj najbolj revolucionaren tok, pač pa prvič v zgodovini sploh edini preostali.

S predgovorom, v katerem delo kritično umesti v sedanji politični in družbeni kontekst, je knjigo pospremil eden ključnih ameriških zgodovinarjev in politologov Howard Zinn (1922–2010): »Beseda anarhija še vedno vznemirja večino ljudi v zahodnem svetu; sugerira nered, nasilje, negotovost ... Velik prispevek Žige Vodovnika je ravno v tem, da njegovo delo rešuje anarhizem dogem, togosti in izolacije od večine človeštva. Razkriva nam naravni anarhizem našega vsakdanjega življenja in pri tem povečuje možnosti za resnično humano družbo, v kateri bosta naša imaginacija in sočutje le prišla do polnega izraza.«

Knjiga, ki jo dopolnjuje stvarno in imensko kazalo, je namenjena tako politološki in širši družboslovni znanstveni sferi kakor tudi širokemu krogu bralk in bralcev, ki se ne zadovoljijo s površnimi razlagami današnje politične ureditve.

Dodatni opis mehka vezava, 184 str.
Leto izdaje 2010
ISBN/ISSN SOP-9616768160
Posebna ponudba

Vsa Posebna ponudba
©Copyright 2012. Powered by Open Cart
KIBLA