FAKE LIFE

FAKE LIFE

FAKE ORCHESTRA

FAKE ORCHESTRA-FAKE LIFE
Založba: Založba Goga
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 10,00€
Količina:  

Zasedba

Ana Vipotnik, Janja Majzelj: vokal
Jelena Ždrale: violina, vokal
Primož Fleischman: saksofoni, flavta
Igor Leonardi: kitara, vokal, douss'n gouni, banjo, balafon
Nino de Gleria: bas kitara, kontrabas
Blaž Celarec: tolkala
Aleš Rendla: bobni, tolkala

Fake Orchestra

Fake orchestra pod vodstvom Igorja Leonardija ponuja dve koncertni izvedbi; harmelodic inštrumentalni jazz (utemeljitelj tega stila je Igorjev vzornik učitelj in prijatelj Don Cherry in Fake orchestra je edina skupina, ki v tem delu Evrope razvija ta stil še naprej) in pa priredbe sloveskih narodnih pesmi z vodilno vokalistko Ano Vipotnik. V harmelodic zasedbi so izdali ploščo Fake Life (Založba Goga, 2002), slovenske in druge narodne pesmi na Fake World pa so ugledale luč poleti 2004 (Založba Goga).

Fake Orchestra je leta 1997 ustanovil kitarist Igor Leonardi. Stara znanstva in mlade moči je združil v glasbeni kolektiv različnih starosti, spolov in glasbenih usmeritev, Fake Orchestra, v katerem se tekoče spajajo tradicionalni ritmi zahodne Afrike, harmolodični jazz, free funk ter odmevi klasične in ljudske glasbe. Vsak glasbeni element zveni sveže in poantirano. Njihovi živi nastopi so polni energije in čustev, glasbeni repertoar omogoča mnogo improvizacijskih mediger, pogost pa je tudi element presenečenja. Živi posnetek z Jazza cerkno leta 2001 vsebuje dela dveh velikanov, Dona Cherryja in Ornetta Colemana, ki sta razširila pomen besede jazz v nepričakovane smeri.

Fake Orchestra lahko zadovolji najzahtevnejšo publiko na mednarodnih festivalih (Druga Godba 1999, Jazz Conference 2000 Praga, Jazz Festival Cerkno 2001, Koupa fest 2003, Trn fest 2003, Jazz festival Ljubljana 2004...) ali pa ustreže zabave željnemu občinstvu. Glasbeni koncept Fake orchestra torej sledi naslednjemu načelu: "Tudi popularna glasba je lahko poglobljena in kompleksna - in obratno - avantgardna in eksperimentalna glasba sme biti zabavna!"

"Zdaj že kar uspešna stalnica na našem jazzovskem prizorišču se je tokrat predstavila kot z gostoma okrepljen kvartet z zahtevnejšim, izrazito jazzovskim repertoarjem. Seveda ga nosijo prekaljeni glasbeniki, z eno najboljših ritmičnih sekcij, kar smo jih kdaj imeli v slovenskem jazzu, člani pa so seveda tudi odlični solisti " - Zoran Pistotnik, 6/7 2001, Muska, recenzija koncerta na festivalu Jazz Cerkno 2001


Posneto v živo Jazz Festival Cerkno, 26. maj 2001

Dodatni opis CD
Leto izdaje 2002
Posebna ponudba

Vsa Posebna ponudba
©Copyright 2012. Powered by Open Cart
KIBLA