KONEC SVETA VEDNO PRIDE NENAPOVEDANO

KONEC SVETA VEDNO PRIDE NENAPOVEDANO

NARAT

NARAT-KONEC SVETA VEDNO PRIDE NENAPOVEDANO
Založba: Založba Pivec
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 15,00€
Količina:  

Dve leti po svojem kantavtorskem prvencu STRAH JE ODVEČ je kitarist, skladatelj ter vodja skupine Katalena, Boštjan Narat, skupaj z odlično glasbeno zasedbo posnel nov album.

Nastopa vse pogosteje, vse uspešneje. Nedavno je  sklenil preobrniti svoj kantavtorski postulat. Glasbo in poezijo, ki sta se v njegovem repertoarju združevali v zadnjem letu, je odel v bogatejšo zvočno obleko. Pri tem so mu pomagali sopotniki, s katerimi se je družil velikokrat, tudi glasbeno, a z večino še ni igral v bendu: tokalist Blaž Celarec, violinistka Jelena Ždrale, klaviaturistka Polona Janežič ter kitarist in basist Matevž Kolenc. Pred nas torej prihaja dvakrat novi Narat, zvočno obogaten in z novimi skladbami.

Ni trajalo dolgo, da smo ugotovili, da je Narat eden najbolj prodornih slovenskih kantavtorjev tretjega tisočletja. Zasidran v najbolj žlahtni slovenski kantavtorski tradiciji in obenem hudičevo sodoben. V njegovi glasbi so leto 1945, leto 1968 in leto 2011. ”Grčija vztraja v plamenih … otroci so rasli ob novih zastavah, devize postajale so naš denar … moje vojne je konec, sanje se pišejo na račune … prodam pogled čez levo ramo … vladarji so kleli in stali na tankih z ranjeno kožo … moj stari strah je zrel, da crkne … ko se bo žrlo zares, hočem kraljevski prestol ob mizi … v jezi in mrazu spoznaš sam’ga sebe, na smrt se bojim srečanja.” Naratovi napoji utegnejo dolgo zažigati.

 

Dodatni opis CD, 12 skladb, 45 minut
Leto izdaje 2012
Posebna ponudba

Vsa Posebna ponudba
©Copyright 2012. Powered by Open Cart
KIBLA